fbpx

Reteta de biscuiti fragezi cu unt

Am primit, de curand, un pachet cu produse lactate de la Koliba Romania si provocarea de a prepara un deliciu! Am ales untul premium natural si am facut, in atelierul Sweet Concept, biscuiti fragezi si deliciosi.

Am aflat despre untul premium natural Koliba ca este produs dupa o reteta traditionala slovaca, din smantana tratata prin pasteorizare la cel putin 95°C. Are o culoare naturala, galbuie si contine cel putin 82% grasime, untul ideal pentru a obtine biscuiti fragezi in cativa pasi.

Sa incepem!

 

1. Cantarim ingredientele. Avem nevoie de:

250 g unt Koliba 82% grasime (la temperatura camerei)

250 g zahar pudra

2 oua (la temperatura camerei)

1 g sare

10 g coaja de lamaie bio

10 g esenta vanilie naturala

550 g faina

5g praf de copt

 

2. Mixam ingredientele, noi am folosit robotul de bucatarie dar se poate face si manual. Se adauga in cuva mixerului untul la temperatura camerei si se bate impreuna cu zaharul pudra timp de aprox. 2 min, apoi adaugam treptat cele 2 oua imprenua cu praful de sare, urmate de esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se continua omogenizarea pentru inca 30 sec – 1 min, dupa care se pune faina (cernuta inainte) impreuna cu praful de copt. Se opreste framantarea dupa maxim 15 sec, compozitia trebuie sa fie omogena, faina perfect incorporata insa trebuie sa avem grija sa nu amestecam prea mult.

3. Aluatul obtinut se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider peste noapte sau minim 2-3 ore.

4. Apoi pudram masa de lucru cu faina si intindem aluatul la o grosime de aprox. 3-4 mm.

5. Decupam aluatul folosind forma preferata, puteti face biscuiti clasici sau tematici sau rustici. Orice forma devine delicioasa dupa ce iese din cuptor!

6. Bagam biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C asezati intr-o tava cu hartie de copt. Timpul de coacere este de aprox. 10 minute.

Rezultatul este delicious – biscuiti cu unt, fragezi si aromati! Un deliciu pentru intreaga familie, de la mic la mare, toti ii vor savura.

Aceasta este o reteta de baza, insa fiecare poate adauga ingredientul preferat – seminte, ciocolata, arome diverse. Sugestia noastra este sa experimentati dar sa folositi mereu ingrediente proaspete si de calitate.

In atelierul Sweet Concept realizam si biscuiti personalizati cu décor din zahar, deliciile tematice ideale pentru candy bar, marturii sau cadouri corporate.

Deliciile noastre se prepara pe baza de comanda, folosim ingrediente naturale de inalta calitate in toata gama de produse. Si ne place sa experimentam, transformam idei in momente dulci!